Пърленка, името ѝ го подсказва, по правило се пече на жар в пещ. Или върху плочата на старата бабина печка. Ами ако не разполагаме с нито една от тези "екстри"? В никакъв случай не трябва да се отказваме от тази вкусотия! Ще си я направим в сача, на барбекюто, във фурната, на оребрен тиган, когато от огъня за пикника остане само тлееща жарава... Смело експериментирайте! Чесново хлебче можете да си хапнете в толкова много разновидности, колкото и не можете да си представите – от бяло или ръжено брашно, с добавка на ароматни треви и сухи подправки, на лук и сирена. Изпечени в сух тиган, в сач, на барбекю. ... |
|
100+ традиционни родопски рецепти. Родопчани винаги са имали специална връзка със земята и заобикалящата ги природа. Техните ястия са нещо повече от храна - те са повод за събиране около софрата в делник и празник. Предавани от поколение на поколение те са свидетелство за връзката им с планината, която са наричали свой дом. Рецептите в Магията на родопската кухня са малка част от традиционното кулинарно наследство на Родопите. Събрани са както едни от най-известните и познати на почти всеки българин специалитети, така и не толкова популярни рецепти. Приготвянето им с леснодостъпни, но качествени продукти гарантира, че ... |
|
Освобождаване от робията на Аза. ... Свободата е по-близо, отколкото си представяте. Мнозина се чувстват изолирани и неудовлетворени и са се заели с мисията да подобрят живота си. Искат нещата да са различни и се стремят да променят себе си и обстоятелствата. Но какво ще стане, ако в търсене на по-добър живот открият, че всъщност не са Азът, който винаги са мислили, че са? С тази книга и нейните принципни насоки читателят ще се научи да се вглежда дълбоко в природата на Аза и ще развенчае подвеждащото усещане за отд(е)леност, което е в центъра на съществуването на личността. Текстът на Илона Цунайте представлява жив, ... |
|
312 рецепти от традиционната българска кухня през XX век. Второ и преработено допълнено издание. ... Със 72 нови рецепти и примерно меню за постите. Какво се е случвало в кухните на бабите и прабабите ни? Кои са рецептите от нашето детство? А от тяхното? През 2016 г. Лилия Герасимова събра 240 традиционни автентични рецепти от всички краища на България в първото издание на "Кухнята на времето". В това ново преработено и допълнено издание ще откриете както тях, така и още 72 нови рецепти, а също и примерни постни менюта за четирите задължителни поста в православния календар - Великия пост, Петровия, ... |
|
99 кулинарни шедьоври. ... Големите майстори готвачи казват: "Никога не гответе с вино, което нямате желание да пиете. Тоест с евтино вино. Рискувате да развалите непоправимо ястието!". В кулинарията виното се използва за приготвяне на задушени ястия, сосове, маринати и като добавка в десерти. Запомнете: виното прави ястията по-наситени и с по-изразен вкус. По време на термичната обработка алкохолните пари "излитат" и остава само изтънченият вкус. Останалото - в тази книга. ... |
|
Авторът е основател на "Международното общество за Кришна съзнание". ... "Шримад-Бхагаватам", литературно и философско произведение от индийската класика, заема особено място сред многотомното наследство на древната източна култура. Вечната мъдрост на Индия е намерила израз във Ведите - стари санскритски текстове, обхващащи всички области на човешкото знание. Отначало Ведите се предавали чрез устната традиция. По-късно били записани от Шрила Вйасадева, "литературната инкарнация на Бога". Когато Вйасадева завършил съставянето на Ведите, духовният му учител го насърчил да продължи, като изложи ... |